Web Analytics

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Yamaha Aerox Optische tuning

Collapse

Header ad

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Yamaha Aerox Optische tuning

  Ik heb een Yamaha Aerox gekocht. hij was niet netjes maar het blok was gereviseerd. <-- altijd maar afwachten maar een gok moet je toch nemen. Daarnaast rijd de scooter erg mooi dus het lijkt gelukt. ik ga hier op een later tijdstip aandacht aan besteden en de wensen zijn:
  - hydrolische vering, zo zodat de scooter op de grond staat met een beschermplaat eronder. <-- hoe ik dat ga maken weet ik nog niet. tips hierover welkom
  - knipperlichten verbergen in de voor kap. <-- zeer waarschijnlijk een stuk wit plexiglas plaatje met een oranje bolletje erachter.
  - de blok standaard lijkt te kort, de scooter staat scheef. <-- zorgen voor een hogere standaard? tips hierover welkom
  - de elktra moet nagelopen worden.
  - pakkingen lijken te lekken. wss met vloeibare pakking gewerkt. nieuwe pakkingen en dan controleren of er nog olie lekt.
  - de uitlaat spuiten of wrappen <-- vanwege de hitte ben ik hier nog niet helemaal uit.
  - motorblok spuiten.

  wat heb ik wel gedaan.
  Nou de scooter zag er zo uit:


  Achter de "buddysit" zat een rubberen plaat als het ware, boven de tankdop. dat was niks. de originele kreeg ik mee maar was kapot. dus dat gemaak & gespotent:


  daarna heb ik de hele kappenset aangepakt. de onderkap was kapot, nieuwe gebruikte voor gekocht. helaas was er een klein stukje af van de kap. dat maak ik binnenkort met glasvezel. het is maar een klein stukje.
  Hoe dan ook, nadat ik alles wit had gespoten wilde ik een andere kleur erbij, dat is limegroen geworden. details heb ik groen gespoten.
  Toen maakte ik een spuit "foutje" ik had een wit kapdeel liggen die wit was en spoot net wat verder de velg groen. helaas maar toch weer niet komt er dan een waas groen over je wit heen. had ik niet door dus ik maak wit af met blanke lak en het resultaat was prachtig.
  Een soort van groen parelmoer over het wit heen. dus vanaf dat moment heb ik het wit overal zo behandeld.

  het resultaat:  Nou zie ik dat alles keurig is gespoten maar ik mis nog iets. ik heb een yamaha logo gevonden. dit in photoshop bewerkt en mijn eigen sticker zetje gemaakt en laten drukken bij de lokale drukker. Het kostte me in totaal 25 euro voor de linker en rechte sticker op de onderkap, het logo groot 2x en het logo klein los 1 x in de kleur lime groen en het ziet er prachtig uit al zeg ik het zelf.


  dat kleine stukje wat mist wordt gemaakt met glasvezel.
  voor degene die deze stickers ook zelf willen laten drukken heb ik hieronder het uitgewerkte designtje. alles is op grootte. mocht je de PSD file willen hebben dat mail me even en dan stuur ik die op.


  je kan ze in elke kleur laten printen. Letop ik heb de stickers zo gemaakt dat het opstrijk stickers zijn (geen idee hoe dat heet maar zo noem ik ze:) )
  dat betekend dat je dit ook moet aangeven bij de drukker, je moet ook een waterbestendige folie uitzoeken met de drukker.

  Tips zijn altijd welkom. groetjes Patrick
  Attached Files

first post ad

Collapse

Footer Ad Widget

Collapse
Working...
X