Web Analytics

Announcement

Collapse
No announcement yet.

GY11 vs GY6 motor

Collapse

Header ad

Collapse

first post ad

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • GY11 vs GY6 motor

  Hallo,

  Ik had een vraagje over de GY11 motoren, werken de onderdelen van de GY6 motoren op die van de GY11? Denk hieraan filters, rolletjes enz. Omdat ik hier weinig van kan vinden online, zowel over de motor, als onderdelen..

  Mvg Bradley

 • #2
  Het nieuwe GY11 motorblok is eigenlijk niks meer dan een wat opgekalefaterd GY6 blok.
  Het grootste verschil echter is dat deze blokken een Euro norm 4 hanteren.

  Ik vond dit op een website m.b.t. het motorblok:

  Het GY-11 motorblok is sinds 2015 nieuw op de markt en is weer doorontwikkeld op het bekende GY6- motorblok. De verschillen tussen het oude en het nieuwe motorblok zijn:

  > Een zwaardere krukas met grotere lagers wat zorgt voor een betere stabiliteit tijdens het rijden. Hierdoor loopt de motor rustiger en maakt de motor minder geluid.

  > Een nieuw kickstartsysteem: Dit kickstartsysteem trapt de scooter makkelijker aan en blijft niet hangen. Dit systeem is overgenomen van het 125CC motorblok.

  > Het elektrisch startsysteem heeft een vernieuwd startmechanisme wat qua levensduur langer meegaat en minder geluid produceert tijdens het starten.

  > Extra oliefilter. Het motorblok is voorzien van een extra metalen oliefilter. Dit zorgt ervoor dat de olie onder in het blok extra wordt gefilterd, waardoor de zuiger kleppen en krukas schoner blijven. Dit genereert minder aanslag op de krukas, zuiger en lagers, waardoor het motorblok een langere levensduur heeft.

  > Vernieuwde lucht vin: deze lucht vin koelt de motor beter en zorgt ervoor dat de temperatuur van de bougie 5 graden koeler is dan het oude GY6 motorblok.

  >Uit de uitgebreide test is gebleken dat het olie- en het benzine verbruik van de scooter met het nieuwe motorblok een stuk minder is ten opzichte van het oude GY6 motorblok.
  Delen van de overbrenging zullen gewoon passen, vario, rollen, koppeling e.d.

  Comment


  • #3

   Het is een euro4 motorblok en onderdelen kun je zover ik het kan vinden blijkbaar alleen via IVA scooters bestellen.

   GY 11 e4 4-takt motorblok

   Nog een ander draadje hierover op het forum:
   https://www.scooterhulp.com/forum/sc...blok#post87414

   Comment


   • #4
    Alvast bedankt beide!, maar nu weet ik het nog niet helemaal, het gaat er meer om dat ik de onderhoudsbeurtjes zelf kan uitvoeren,

    Comment


    • #5
     Kleppen Stellen, bougie wisselen, luchtfilter reinigen, carburateur reinigen, en carter olie verversen, vario ,aandrijfriem, bandenprofiel / spanning, verlichting en remmen kun je altijd zelf doen.
     Zet je er een injectie carburateur op dan word het afstellen van de injectie een probleem en de scooter waar dat blok onder komt moet ook de juiste kabelboom enz ervoor hebben.

     Comment

     Footer Ad Widget

     Collapse

     Unconfigured Static HTML Module

     Collapse

     Static HTML Module Content
     Working...
     X