Web Analytics

Announcement

Collapse

Forum regels!

Op het forum gelden een aantal regels.

Deze regels zijn er op het forum om de topic's interessant, actueel, gezellig en werkbaar te houden. Iedere forumgebruiker wordt geacht deze regels goed door te nemen en zich er aan te houden. Het (herhaaldelijk) overtreden van de regels kan ertoe leiden dat je account op slot gezet wordt, zodat je niet kan reageren en geen topics kan openen (de vervelende ban).
Doen we overigens heel zelden!

Een topic openen.

Geef de nodige aandacht aan de inhoud van het geplaatste topic.

Als je geen probleem hebt, maar een discussie wilt opstarten, maak dan ook een duidelijk topic waarin je iets stelt en beargumenteert,en waarom dat zo is!
Loze mededelingen en topicstarts van maar één regel worden niet zo gewaardeerd.

Geef een topic een logische titel die de inhoud ervan samenvat.

Bedenk een onderwerp gerelateerde titel!

Voorbeeld: Je hebt een probleem aan een instrument(onderdeel),formuleer de titel dan niet: ''probleem met lamp'' maar bv, ''verlichting voor functioneerd niet'' of ''dashboardverlichting werkt niet''.

Vermeld ook zoveel mogelijk de huidige staat van de scooter/set-up,evt veranderingen (bv motorisch) en de gereden km's.

Voordat je een topic opent:

1 Probeer de search/zoekfunctie eens.
2 Neem de forum-FAQ's eens door.
3 Neem de forum how-to's eens door.
4 Stel je vraag in het juiste sub-forum.
5 Lees de policy / FAQ van het betreffende sub-forum over de daar geldende huisregels.

Het forum is, in de enkele jaren online een vergaarbak geworden van veel problemen. De kans is dus groot dat iemand anders jou al voor is geweest met hetzelfde probleem/vraag of dat het opgenomen is in een FAQ, maak daar gebruik van. Problemen die via de search of een FAQ opgelost kunnen worden of anderszins niet voldoen aan de policy zullen gesloten of verwijderd worden. Ook zijn inmiddels vele manuals en schema's opgenomen in database van S-H...Gebruik dus éérst de Search!!

Plaats het topic in het juiste forum of in de sub-fora's.

Algemene vragen,
Opvoeren (voorzien van enkele howto's),
Electronica (voorzien van enkele howto's),
Afstellen en starten (voorzien van enkele howto's),
Injectie scooters,
Technische vragen,
Technische vragen 4 takt (voorzien van FAQ)


Een reactie plaatsen.

Wees ten allen tijde behulpzaam.,

Toon respect voor anderen op/en het forum.

Maak van de mede forumgebruikers geen spoorzoekers.

Houd de reacties ontopic.

Haal topics niet onnodig omhoog in de topiclist.

Plaats geen onzinnige replies.

Quote alleen relevante delen van een bericht en voeg altijd je (passende) reactie toe.

Op dit forum is de voertaal ABN (algemeen beschaafd Nederlands)

Plaats een topic maar één keer in één forum of sub-fora (niet dubbel of crossposten)

Stel ook geen vragen in andermans topic, maar open er zelf één!
Op die manier blijft het overzichtelijk voor iedereen.

Dit soort vragen/topic's laat men het best ook maar achterwege op het forum. Aangezien wij op geen enkele wijze met dit soort vragen geconfronteerd of geassocieerd willen worden!!

Ben je op zoek naar scooter/brommer onderdelen/accessoires of wil je wat te koop aanbieden, plaats dit dan hier: http://www.scooterplein.com/ Advertenties (in welke hoedanigheid dan ook) op het forum zijn niet gewenst en zullen dan ook verwijderd worden! Voor zakelijk adverteren s.v.p contact opnemen met Admin @:info@scooterhulp.com

Kom je iets tegen dat niet door de beugel kan (op welke manier dan ook), dan is het niet de bedoeling dat je in dat topic de zogenaamde wiseguy gaat uithangen, maar dat je de kwestie meldt. Dit kan door de beheerder (Admin) te mailen (pm) of door één van de Moderators op de hoogte te brengen.
Zo blijven we allen happy scooteraars!Als je het niet eens bent met een Beheerder/moderator-actie, mail je daarover met de Beheerder (Admin). Daarbij gaan we niet in conclaaf op het forum.

Veel plezier toegewenst op het forum.

Bvd ScooterHulp Team.
See more
See less

Vraag over kapotte gaskabel en slechte vering AGM VX50

Collapse

Header ad

Collapse

first post ad

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vraag over kapotte gaskabel en slechte vering AGM VX50

  08C92C6B-B7F7-4FC9-89F6-DC48751130DB.jpegE7244BA0-4471-4AA8-9A81-A47D934DD603.jpegIn november heb ik een AGM VX50 (bj 2012) aangeschaft via Marktplaats. Hij was voor €400 gekocht, en had flink wat dingen nodig om goed te kunnen rijden. Vorige maand heeft hij een onderhoudsbeurt gehad, en reed hij perfect. Nu veert hij ongeveer 2 weken lang absoluut niet aan de voorkant, echt verschrikkelijk om mee te rijden. Verder lekt er ook olie uit. Ik heb informatie erover opgezocht, en denk dat ik de schokdemper voor moet vervangen alleen ik weet niet zeker of dat ook echt zo is. Dat is vraag nummer 1. Nummer 2 is de gaskabel. Ik was aan het rijden met een vriend achterop, en gaf gas bij. Toen knapte de kabel ineens, en kon ik niet meer vooruit komen. Ik wou vragen of dit zo makkelijk is als gewoon de gaskabel vervangen, of dat er iets meer nodig is? Ik heb foto’s bijgevoegd voor als mijn uitleg niet goed genoeg was. Alvast bedankt voor het reageren!

 • #2
  Gaskabel is goed zelf te vervangen bij een 4 takt ,aan het stuur haak je hem in door het gashandvat open te draaien en bij de carburateur is het inhaken en afstellen,helaas moet je daarvoor wel een aantal kappen loshalen.( als je geluk hebt alleen de onderkappen als hij verder nergens vastzit aan het frame)

  Als de vork helemaal niet meer inveerd kan een veer gebroken zijn wat zelden voorkomt.
  De olie in een schokbreker dient voor de demping en bij oude lekkende keerringen pomp je met inveren als het ware de olie eruit.
  https://www.youtube.com/watch?v=aYkXDx0nCSY

  Comment

  Footer Ad Widget

  Collapse

  Unconfigured Static HTML Module

  Collapse

  Static HTML Module Content
  Working...
  X